logo Felles nettløsning for spesialisthelsetjenesten

Endelig på lufta

18. april markerte en stor milepæl for innføringen av ny publiseringsløsning da de åtte første nettstedene ble lansert i skinnende ny Optimizely-drakt.

Publisert 25.04.2023
Sist oppdatert 12.06.2023

​Det var naturlig nok knyttet en del spenning til lanseringen. Ville ting fungerer som planlagt? Hadde alt som skulle være med fra Sharepoint kommet over? Svaret var at ja, i stort gikk dette som vi hadde håpet. Noen opplevde utfordringer som krevde litt å fikse, men for de aller fleste gikk det akkurat som planlagt.


– Nettsidene fungerer og ser veldig fine ut! Jeg er veldig fornøyd over resultatet vi har fått til etter to års arbeid, og gleder meg til å ta fatt på de neste puljene som skal lanseres, sa Fredrik Lorentzen bare noen timer etter lansering. 

Ikon
Mottaksprosjektet er hoppende glade!

Mottaksprosjektet ønsker å takke alle som har bidratt fra foretakene, regionene og NHN, som har gjort at disse åtte nettstedene nå er lansert:

Neste store milepæl og neste pulje ut er de fire regionale helseforetakene, de regionale IKT-selskapene og sykehusapotekene. Disse lanseres 31. mai.

Veien videre

Løsningen som nå er lansert er versjon 1, mens versjon 2 lanseres 31. mai.

Til høsten skal selve kjernen i løsningen, det medisinske og helsefaglige innholdet hos sykehusene migreres. Og da vil det være mye ny funksjonalitet på plass. Tiden fram til sykehusene lanserer vil brukes til videreutvikling, feilretting og kontinuerlige forbedringer.

Og innen den tid skal webredaktører og nettansvarlige rundt om på alle nettstedene våre drilles og kurses slik at også de virkelig store lanseringene som kommer til høsten skal fungere som planlagt. Og vi har ingen grunn til å tro noe annet. Dette blir bra!