logo Felles nettløsning for spesialisthelsetjenesten

«Alt blir bra!»

Det nærmer seg veldig dagen hvor vi vinker farvel til Sharepoint som publiseringsløsning, og flytter inn i Optimizely. Det kan virke skummelt for noen, men vi mener dere bare skal glede dere over å få jobbe på en langt bedre plattform.

Publisert 10.03.2023
Sist oppdatert 12.06.2023

Allerede 18. april er de første av til sammen 55 nettsteder over i ny publiseringsløsning. Det er ikke lenge til, og bare tanken på størrelsesen på denne jobben kan jo gi hvem som helst hetetokter og mild panikk. Det mener vi dere ikke har stor grunn til.


Enormt forarbeid

Hvorfor ikke, spør du? Jo, svarer vi – fordi det er gjort et enormt stykke arbeid i forkant. Det vil fortsatt være slik at det å gå over i ny løsning vil kreve noe arbeid fra deres side, men det kommer ikke til å bli veldig mye. Se det heller som en gyllen anledning til å rydde litt på nettstedet.

I opptaket fra allmøtet 7. mars finner du blant annet en sjekkliste for dette arbeidet:

Digitalt allmøte om nytt CMS for FNSP

Last ned presentasjonen som PDF​


Dagens løsning er ikke den enkleste å jobbe med og å utvikle videre. Da passer det egentlig bra at Sharepoint nå slutter å eksistere som eksternt nettsted, og dermed tvinger oss til å bytte løsning. Det gir oss muligheten til å utvikle en ny løsning som vil bringe oss nærmere det vi ønsker felles nettløsning skal være. 

Hva lanserer vi?

Vi flytter over dagens innhold og nødvendig funksjonalitet over i Optimizely som er en mye bedre plattform. Så lanserer vi grunnversjonen, før vi går over i forvaltning og det virkelig begynner å bli spennende. Med grunnversjonen har vi et grunnlag for å forbedre oss og videreutvikle funksjonalitet vi har ønsket oss lenge, men som ikke har vært mulig å få til i Sharepoint.

I allmøtet 7. mars kunne prosjektleder Fredrik Lorentzen tegne og forklare hvor vi står i prosessen pr. dag, og hvordan veien er videre med tanke på kursing og opplæring, samt hvor mye jobb som er forventet av dere der ute i forkant av lansering.

Opplæring

I stedet for å lansere alle foretak samtidig, ble det bestemt at vi skulle lansere i puljer på begge sider av sommeren.

Først ut er de felleseide foretakene, tett etterfulgt av RHF, IKT og apotek. Disse vil da naturlig nok også være først ut med kursing og opplæring.

Til høsten er det klart for sykehusene, før universitetssykehusene, Nye Metoder og spesialisthelsetjenesten.no lanseres til slutt.