logo FNSP redaktørstøtte

System og systeminnstillinger

I sidetreet er det et valg for systeminnstillinger som heter System. Her kan du endre menyer, 404-siden, søketekster med mer.

Grafisk brukergrensesnitt, tekst, applikasjon
Systeminnstillingene ligger i sidetreet

Under system kan du endre:

Dette er funksjoner som kun er tilgjengelig for rollen nettansvarlig og som gjør endringer for hele nettstedet. Det er viktig at man bruker funksjonene slik de er ment, og det er smart å øve litt i TEST-miljøet før man gjør endringer direkte på nettstedet.

I motsetning til tidligere så får nå nettansvarlig muligheten til å endre på systeminnstillinger som tidligere har vært låst. Dette må brukes med omhu og ikke misbrukes til å gjøre endringer som ikke er i henhold til retningslinjer, strategi og innholdsstrategi for FNSP.

Tilgangsstyring

Dette er beskrevet på en egen side som omhandler tilgangsstyring

 

Søk

Dette er innstillinger for søkeboksen som er helt på toppen av nettstedet ditt.

Her kan man endre informasjonen som vises på søkeresultatsiden. Som standard brukes den samme blokken for alle nettsteder. Men om du ønsker kan du ta vekk blokken over faste tekster på søkeresultatsiden og lage din egen. Dette er for avanserte redaktører og blir ikke beskrevet her. Har du dette behovet, så vet du også hvordan du gjør det :)

Treff på side er antallet søketreff som presenteres til de besøkende. Standard er satt til 12, men du kan endre dette om ønskelig. Pass på at antallet ikke blir slik at det gjør brukeropplevelsen dårlig.

 

404 (fant ikke siden)

Dette er siden som vises til besøkende om de kommer til en adresse som ikke eksisterer. Dette kan være fordi de har tastet inn feil adresse, eller fordi de trykker på en lenke som ikke lenger fungerer.

404 er feilmeldingskoden som nettleseren får når siden ikke finns. Dette er blitt en etablert standard og siden heter som standard dette. Men du kan i feltet "tittel" gi siden en annen tittel om du ønsker, slik som "Beklager, men siden du prøver å besøke er ikke her".

Feilmelding er det som vises på siden som brukeren ser. Her kan man endre informasjonen som vises. Som standard brukes den samme blokken for alle nettsteder. Men om du ønsker kan du ta vekk blokken over faste tekster på 404-siden og lage din egen. Dette er for avanserte redaktører og blir ikke beskrevet her. Har du dette behovet, så vet du også hvordan du gjør det :)

 

 

Topp- og bunnmeny

Dette er beskrevet på en egen side som omhandler Topp- og bunnmeny

 

Innstillinger

Egenskaper:

Det er ikke anbefalt å gjøre noen endringer her.

Her kan du endre navn på nettsted, endre statistikk-ID, endre helseregion eller endre virksomhetstype. 

Statistikk-ID er din unike ID i Matomo og en endring her vil påvirke funksjonalitet og statistikken du får ut fra FNSP. 

 

Profilinformasjon

Her kan du endre logo for nettstedet eller legge inn logo for samarbeidspartnere.

Om du skal bytte logo, så pass på at logo er i et ekte vektorformat og som en SVG-fil. En PNG lagt inn i en SVG-fil vil ikke gi ønsket resultat. Formatet på logo må også matche formatet på eksisterende logo-fil. Det er ikke anbefalt å bytte logo i forbindelse med kampanjer og lignende.

Logo for samarbeidspartnere vil legge seg i bunnteksten på ditt nettsted. Det er kun plass til én fil i SVG-format, så kombiner eventuelle logoer i en felles SVG-fil.

 

Faste tekster

Her er ligger det faste tekster som brukes av alle foretak. Ønsker du å ha egen tekst på noen av disse, må du ta vekk den som alle andre bruker og lage din egen. Det er ikke anbefalt å gjøre dette.

  • Nettleservarsel: Viser informasjon til brukere som kommer med gamle nettlesere om at nettleseren er utdatert
  • Fant du det du lette etter: Er teksten som vises på boksen som ligger nederst på alle nettsider. Det er ikke lov å endre denne teksten til å bli en spørreundersøkelse eller lignende, da funksjonen vi har er den eneste som er godkjent bruk av funksjonaliteten. 
  • Security.txt er en fil som er standard på alle store nettsteder. Den viser personer som er opptatt av sikkerhet hvor de kan ta kontakt om de finner feil eller mangler på vår plattform. Som standard er Norsk Helsenett (NHN) sin sikkerhetskontakt lagt inn, siden det er de som håndterer sikkerhet og plattform. Da blir henvendelsene rutet riktig og tatt hånd om. Det er teknisk mulig å erstatte denne med egen eller regional sikkerhetsavdeling, men de må jo da igjen melde dette til NHN siden det kun er NHN som kan fikse feilen på plattformen, så det er lite hensiktsmessig.

 

Deling

Her kan du legge inn et standard bilde for hele nettstedet. Om noen deler en lenke fra ditt nettsted i et sosialt medium som Facebook og den delte siden ikke har et bilde i bildefeltet, så vil dette bildet bli brukt. 

Bildet er altså backup for manglende bilde og er felles for hele nettstedet.

 

Tilgangsstyring

Må ikke endres

Dette er innstillinger som gjør at det er en kobling mellom ditt nettsted og redaktørene på ditt nettsted. Gjør du endringer her vil du og alle andre redaktører hos deg miste tilgangene sine.

 

 

 

Sist oppdatert 04.04.2023