logo FNSP redaktørstøtte

Persongalleri

Persongalleri er en blokk som inneholder blokker av typen kontaktperson for presentasjon av mange personer på en side. I et innholdsfelt for riktekst (eller under en ekspanderende overskrift) vil det vises to kort per linje på stor skjerm. I et innholdsfelt vil det vises tre kort per linje på stor skjerm.

Blokken vil med tiden bli videreutviklet for flere presentasjonsmuligheter. Merk at blokken er laget for presentasjon av mennesker og vil bli videreutviklet med det som fokus. Det betyr at selv om man teknisk kan bruke blokken til å presentere annet innhold, er ikke dette anbefalt.

Slik ser blokken ut på siden:

Grafisk brukergrensesnitt, applikasjon
Persongalleri i et innholdsfelt

Hvordan opprette blokken:

Slik oppretter du en persongalleriblokk.

 

1. Opprett en blokk a typen persongalleri

2. Legg inn valgfri overskrift

3. Velg om du ønsker å vise bilder fra kontaktpersonblokkene eller ikke

4. Dra inn de kontaktpersonblokkene du ønsker å bruke i feltet for personer. Du kan dra dem opp og ned i feltet for å endre rekkefølgen

5. Publiser blokk og side som normalt

 

Muligheter for layout:

Blokken fungerer fint både i riktekstfelt og i innholdsfelt. Man kan også plassere den under ekspanderende overskrifter om man ønsker.

Den er laget for å presentere styret, ledelsen, medlemmer av fora og andre grupper med mennesker.Siden blokken for kontaktperson støtter både mye informasjon og lenker (til for eksempel høyoppløselige bilder) er dette en veldig fleksibel måte å få presentert flere personer på.

I riktekstfelt vil den vise to personer per linje, mens den i et innholdsfelt har mer plass og kan vise tre personer per linje. Man kan selvsagt ha flere persongalleriblokker på samme side for å dele opp grupper med mennesker i presentasjonen.

Man kan også lage spennende sider ved å kombinere persongalleriblokken med kontaktpersonblokken for å vise et hiarki:

Produsent:

En mann med slips

George Martin

Produsent

gmartin@beatles.no 12457898

George Martin var en britisk produsent, arrangør, komponist og musiker. Han er mest kjent for sitt samarbeid med The Beatles i perioden 1962–1970. 

Kontaktpersonblokk med George Martin ligger her over en persongalleriblokk som inneholder flere kontaktpersonblokker (John Lennon og Paul McCartney)

 

 

 

 

 

Sist oppdatert 21.03.2024