logo FNSP redaktørstøtte

Orddeling med mykt linjeskift

Mykt linjeskift er en bindestrek som kun er synlig når ordet ikke får plass og må deles for å passe inn i bredden. Nytten med et mykt linjeskift er at store skjermer vil vise hele ordet, mens man på mobil vil dele ordet og dermed ikke ha tekst utenfor skjermen.

På engelsk kalles funksjonen "soft hyphen" eller SHY for kort. For å få frem dette så må man benytte unicode hex verdien for funksjonen som er U+00AD. Dette er ikke komplisert, men vi anbefaler likevel å forenkle prosessen ved å hente denne koden fra et nettsted som er linket opp under og så lime det inn der man ønsker.

Stort sett handler dette om ett langt ord som er i tittelfelt eller lignende. Lange ord der kan være "universitetssykehus" eller lignende.

 

  1. Gå til denne nettsiden https://unicode-explorer.com/c/00AD
  2. Trykk på knappen "copy" for å kopiere inn koden til utklippsverktøy på din datamaskin
  3. Gå til der i ordet du vil legge inn et mykt linjeskift og klikk med markøren slik at stedet blir aktivt (altså som om du skulle lagt inn en bindestrek der). Når markøren er der du ønsker så høyreklikker du og velger lim inn (alternativt bruker du standard snarvei på tastaturet med ctrl+v)
  4. Publiser siden (eller send til godkjenning om du ikke selv har publiseringsrettigheter)

Kort video som viser hvordan man legger inn koden for å dele ordet i to på små skjermer

Sist oppdatert 07.11.2023