logo FNSP redaktørstøtte

Lydblokk

Denne blokken gir deg mulighet til å legge ut lydfiler på ditt nettsted, som du selv har lastet opp.

For podcaster eller andre lydfiler du vil dele på nettet, anbefales det å bruke dine egne verktøy og integrere lyden direkte på nettsiden din ved hjelp av en iframe. Det finnes mange forskjellige kanaler og verktøy for dette, og det gir brukerne muligheten til å lytte til lyden i ulike kanaler eller apper, samt laste den ned. Se lenger ned på siden for et eksempel på hvordan dette kan gjøres.

Imidlertid er det også tilfeller der du ønsker å ha lyden direkte på ditt eget nettsted. Da er en lydblokk en måte å gjøre dette på, og det vil se slik ut:

En person som spiller et musikkinstrument

Redaksjonell tekst kan være her. For eksempel i dette tilfellet informasjon om lisens på sangen: Pyro Flow Kevin MacLeod (incompetech.com). Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License. http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/

Foto: Katrine Sunde - Helse Bergen

 

Hvordan få lydblokk på en side

 1. Opprett blokken på siden som normalt
  Grafisk brukergrensesnitt, applikasjon, Word
  Lydblokken ser slik ut
 2. Last opp lydfil og dra den inn i mediefeltet for lyd
  Diagram, linjediagram
  Dra inn lydfil fra ressursfanen i feltet. Bilde er valgfritt, men anbefales å bruke for designets skyld
 3. Trykk opprett når du er fornøyd og publiser siden
 
Valgfrie felt:
 • Last opp bilde og legg inn i feltet for bilde. Bildet vil bli vist i et bredt 16:5 format, for at det ikke skal ta for mye plass på siden hvis man for eksempel skal ha flere lydfiler
 • Bildetekst under lydfilen for å beskrivelse
 • Krediteringsfelt om opphavsrett

 

Alternative måter å vise lyd på nettsiden

Det fins flere verktøy som kan brukes for å legge ut podkaster eller annen lyd.For eksempel Spotify, Apple, Acast og mange fler.
Her er et eksempel på lyd fra Spotify og Sjeldenpodden ved OUS (som forøvrig har en veldig fin presentasjon på sine nettsider)
 

 
 
Sist oppdatert 11.04.2024