logo FNSP redaktørstøtte

Kortadresse

Det er enkelt for en nettansvarlig å opprette en kortadresse eller omdirigering til en side. Kortadressen kan også være "lang" om du ønsker å legge inn adressen til en side du har flyttet til ny plassering.

Kortadresser er nyttig for å gi en side en alternativ adresse. Det er kun mulig å lage én alternativ adresse per side på denne måten.

Kortadresser kan være en kort adresse du ønsker å bruke på en trykksak eller som en enkel lenke i forbindelse med markedsføring eller som er enkel å si på telefonen.

 

Hvordan lage kortlenke:

  1. Gå inn på siden du vil at skal ha en kortlenke.
  2. På "Innstillinger"-fanen for siden finner du overskriften "Enkel adresse" og trykker på endre
  3. Skriv inn adressen du ønsker at siden skal ha og publiser siden

Hvordan se sider som har kortlenke:

  1. Gå til rapporter i båndet øverst på nettstedet
  2. Velg rapporten enkle adresser
  3. Velg nettsted (om ikke ditt nettsted allerede er valgt)
  4. Vis rapport

 

 

TIPS: Om du har flyttet en viktig side som mange besøker, kan du legge inn den "gamle" adressen til siden ved å bruke dette feltet. Legg da inn adressen som vanlige brukere måtte bruke for å komme til siden i feltet (med unntak av domenenavn). 

Eksempel: Siden dittnettsted.no/om-oss/nye-byggeprosjekt/glasshuset er en side for et byggeprosjekt som nå er ferdig. Du ønsker dermed å flytte siden til et annet sted på nettsiden slik at den ikke lenger ligger under nye byggeprosjekt. Flytt siden der du vil at den skal være og legg da inn den "gamle" adressen: /om-oss/nye-byggeprosjekt/glasshuset i feltet for enkel adresse, slik at alle som går til den gamle adressen fremdeles kommer til siden.

Sist oppdatert 20.06.2024