logo FNSP redaktørstøtte

Innholdskort (blokk)

Innholdskort er en nyttig blokk for å trekke frem innhold. Den er som en liten promoboks, men er uten bilde, og ser finest ut når den består av flere enkeltkort.

Blokken innholdskort er en blokk som kan inneholde ett eller flere enkeltkort. Du må  først opprette blokken, og deretter opprette nye blokker (enkeltkort) som er de som vises ut på nettsiden.

Blokken er ment brukt i innholdsfelt og ikke direkte inn i hovedinnhold, da dette feltet er smalt og ikke tilpasset blokken.

Grafisk brukergrensesnitt, tekst, applikasjon, chat eller tekstmelding
Slik ser en blokk for innholdskort ut, når den består av tre enkeltkort.

 

 

Opprett blokk innholdskort

  • Gå til stedet du ønsker å opprette blokken og velg ny blokk av typen innholdskort. (Les mer generell informasjon om hvordan man oppretter blokker)
  • Gi blokken et navn på formatet: "Innholdskort: Navnet du vil ha på blokken". Navnet er ikke synlig for brukere av nettstedet og er kun for deg som redaktør.
  • Trykk på den blå knappen opprett (vi skal legge til enkeltkort etterpå).
  • Finn innholdskortet du akkurat lagde og rediger denne. (Er blokken i innholdsfeltet vil det si å trykke på de tre prikkene og velg rediger).

Opprette enkeltkort:

Inne i blokken innholdskort er det en sone for enkeltkort. Som standard opprettes det automatisk ett tomt innholdskort med navnet innholdskort 1. Om du har innholdskort du har laget tidligere kan du dra dem inn her. I denne veiledningen går vi ut i fra at du ønsker å lage nye innholdskort.

Rediger innholdskort 1 som allerede ligger i blokken

  • Om du skal lenke til en annen side i FNSP kan du dra den aktuelle siden inn i feltet "lenke" som ligger lengst ned på siden. Da vil innholdskortet ditt vise tittel, ingress og lenke fra den siden du har hentet inn.
  • Om du ikke vil lenke til en intern side, kan du manuelt legge inn informasjon i alle feltene.

Opprett nye innholdskort og gjør som beskrevet over.

Grafisk brukergrensesnitt, tekst, applikasjon, e-post
Slik ser det ut på siden når alle enkeltkortene har fått navn som tilsvarer overskriften på enkeltkortet.

Du kan manuelt sette farge på innholdskortene, basert på fast fargeprofil for foretakstypen. Det er også mulig å sette innholdskortet til full bredde, slik at det tar hele bredden på innholdsfeltet. 

Grafisk brukergrensesnitt, applikasjon, Teams
Valg setter per enkeltkort

 

På mobil vil alle enkeltkortene se like ut, uavhengig av valget full bredde.

 

Sist oppdatert 15.02.2024