logo FNSP redaktørstøtte

Featureartikkel

Featureartikkel er en sidemal for å visuelt kunne fortelle en historie. Den gir mulighet for å vise bilde eller video øverst på siden og forskjellige bakgrunnsfarger. Den lar deg også slå av og på menyen på toppen av nettstedet.

Featureartikkel gir deg et flott utgangspunkt for å bygge en historie gjennom smart bruk av blokker og innhold. Den er spesielt fin i kombinasjon med blokker som for eksempel featureblokken.

Sidemalen er ment for innhold som man ønsker å ha et spesielt fokus på. Som rekrutering, nybygg eller andre strategiske satsningsområder. Den setter store krav til bildekvalitet, da bilder (og video) blir vist i 100% bredde og dermed vil uskarpe eller dårlige bilder bli veldig synlig.

Dette er en egen sidemal og er ikke ment for å erstatte andre sidemaler som avdelingssider, temasider, behandlingssider, arrangementer eller annet innhold.

Eksempler på bruk av sidemalen:

Hvordan lage featureartikkel:

 1. Opprett en side med sidemalen featureartikkel
  Grafisk brukergrensesnitt, applikasjon
  Bildetekst

   

 2. Legg inn tittel på siden. Merk at tittelen vil være teksten som kommer oppå et bilde eller video. Da vil man gjerne ha en lengre tittel og det er veldig viktig at du da samtidig tar høyde for dette og legger inn en alternativ tittel under fanen «utlisting» og i feltene «brødsmule» og «utlistingstittel». I tillegg må du inn i fanen «søk» og legge inn en alternativ og kortere nettlesertittel.
 3. Valgfritt: Legg inn ingress
 4. Valgfritt: Legg inn byline (forfatter)
 5. Velg om du vil vise publisert og oppdatert dato
 6. Velg om du vil vise standard topp med søk og meny. Om du velger vekk dette vil det kun være logo øverst på siden og ikke noe mer. Klikk på logo vil da ta brukeren til siden over i sidestrukturen og ikke helt tilbake til forsiden. Dette er for at en person som kommer direkte inn på denne siden skal kunne finne relatert innhold om søk og meny er slått av.
 7. Velg bakgrunnsfarge i toppfelt
 8. Valgfritt: Velg å legge et bilde eller video på toppen av siden. Denne vil da komme helt øverst på siden.

 

Tilleggsinfo for bruk av video på denne sidemalen:

Videoer vil alltid starte automatisk, spilles av uten lyd og gå i loop. Videoer er ment som et visuelt virkemiddel og det anbefales korte videoer på under ett minutt.

For at videoen skal kunne brukes her, så kreves det at man inne på videofilen (i FNSP) har lagt inn et startbilde. Rediger videofilen og legg inn et bilde av starten av videoen, slik at dette vises i perioden før videoen starter. Om man velger et annet bilde enn starten på videoen, så vil det se rart ut for de besøkende.

Dette startbildet er for at det ikke skal bli en svart bakgrunn for de besøkende i det øyeblikket mens videoen lastes inn på siden. Videoen kan jo være mange megabyte stor, og da tar det gjerne litt tid om man ikke har så rask internettlinje. Et startbilde vil gjøre at det ser fint ut for alle brukere.

Startbilde legges inn ved å redigere videofilen i FNSP og legge inn

Eksempler på featuremal

  Sist oppdatert 23.04.2024