logo FNSP redaktørstøtte

Avanserte valg inne på siden (faner)

Alle sidemalene har avanserte funksjoner under diverse faner. Disse fanene finner du mellom det grå feltet øverst på siden og feltene for innhold lenger ned på siden. De avanserte funksjonene er valgfrie, og om du ikke legger noe inn her, vil den hente fra det innholdet du har lagt inn.

Siden det varierer hva du finner på de forskjellige sidemalene, kan det komme fanetitler her som du ikke ser på din lokale side.

Spørsmålstegn
Alle felt har beskrivelser om bruk. Disse ser du ved å trykke på spørsmålstegnet.

Fanetitler

Innhold:

  • Standardfanen med innholdet på siden.

Metadata:

  • Nøkkelord - legg inn nøkkelord ved å trykke på ikonet (+)
  • Målform på no-side - Valget gjelder for den norske språkversjonen av sider, der norsk (no) er aktivert. Egenskapen er kun i bruk på nettsteder som blander nynorsk og bokmål, og som har minimumskrav til målformsfordeling i følge Språklova. Valget brukes til korrekt språkkoding i HTML, og vises i innholdsrapporter.

Utlisting:

Her er innholdet som vises når du lister ut siden på FNSP, som for eksempel på en nyhetsutlisting. Om du ikke legger inn innhold her, så vil den vise det du har lagt inn under fanen innhold (bilder og ingress) på utlistingen. Men om du for eksempel ønsker å vise et annet bilde på utlistingen enn inne på siden kan du legge inn et bilde her og overstyre det "vanlige" innholdet.

Deling (for Facebook og andre SoMe):

Her kan du legge inn innhold som vil bli vist i sosiale medier hvis du eller andre deler siden. Om du har lagt inn innhold her og lenken deles på for eksempel Facebook, så er det dette innholdet som blir vist. Da kan du optimalisere en side for deling på Facebook i forbindelse med for eksempel en kampanje. Under delingsbeskrivelsen kan du for eksempel skrivet "klikk her for å se mer informasjon om kampanjen på våre nettsider", uten at det står inne på selve siden din som brukerne kommer til.

Søk (for søkemotorer som Google):

Her kan du legge inn informasjon som vil bli brukt av eksterne søkemotorer, slik som for eksempel Google. 

Du kan også utelate siden fra eksterne søkemotorer. Velg om siden skal skjules for søkemotorer som Google. Valget påvirker egenskaper for sitemap.xml og noindex. Sitemap.xml (nettstedkartet) inneholder informasjon om relasjonene mellom sidene, når siden sist ble oppdatert og eventuelle andre språkversjoner av siden. Noindex holder siden utenfor resultatene hos eksterne søkemotorer.

Mer informasjon om fanen finner du på brukerveiledning for søkemotoroptimalisering og SEO.

På denne fanen kan du også hake av for:

  • Skjul før søk eksternt (slik som Google): Det vil gjøre at siden ikke skal bli indeksert av Google og dermed ikke være søkbar på internett.
  • Skjul for internt søk: Dette skal gjøre at siden ikke dukker opp i søk på ditt nettsted.

Ansvarlig:

Feltene her gir deg muligheten til å legge inn informasjon om hvem som er ansvarlig for siden. Perfekt for å holde orden på innholdet og vite hvem du skal kontakte om noe er feil på siden. Innholdet i fanen vises kun til personer med redigeringstilgang og ikke ut på siden til besøkende på nettstedet.
Feltet innholdsansvarlig ser automatisk etter personer som har redigeringstilganger i hele FNSP og du kan begynne å skrive for å få navneforslag. Fagansvarlig er fritekstfelt, slik at du kan legge inn én eller flere personer som har et faglig ansvar for innholdet. Dette trenger ikke være redaktører. Det er også mulig å legge inn en godkjentdato og et fritekstfelt for generell info til redaktører. 

Mer informsjon om fanen finner du på brukerveiledning for fanen ansvarlig.

Tilgangsstyring:

Se egen beskrivelse for hvordan tilgangsstyring fungerer: Tilgangsstyring

Innstillinger:

Avanserte innstillinger er kun tilgjengelig for nettansvarlig. Her er det mulighet til å overstyre publisert- og endretdato, bytte sidemal, lage snarvei (omdirigere til en annen side), slå av navigasjon, slå av tilbakemeldingsfunksjon og endre sorteringsrekkefølge.

 

 

 

 

Sist oppdatert 18.06.2024