logo FNSP redaktørstøtte

Autolagring av sider og samredigering

I Optimizely lagres endringer du gjør fortløpende. Det er ikke nødvendig å sjekke inn eller sjekke ut sider. I tillegg er det mulig for flere å redigere samme side samtidig.

Når du redigerer på en side i Optimizely, vil endringene dine bli mellomlagret hele tiden. Du trenger med andre ord ikke tenke på lagring eller innsjekk/utsjekk, kun på redigering og publisering når du er klar for det.

Når noen redigerer en side vil du som redaktør se et profil-ikon i sidetreet. Holder du musepekeren over, vil du se hvem som redigerer siden og når. Dette er for å vise andre redaktører når noen aktivt er inne og redigerer på en side. Når redaktøren går ut av siden, vil også symbolet forsvinne. Med andre ord, vil man ikke sjekke inn og ut sider slik vi er vant til i SharePoint.

Når noen er inne og redigerer en side vil du bli møtte med en «grået ut» side og penn ved siden av som indikerer at man ikke kan endre. Dette viser at noen er inne og redigerer denne siden akkurat nå, og du vil kunne se sanntidsoppdateringer mens den andre redigerer.

Grafisk brukergrensesnitt, tekst, applikasjon, e-post
Her er en side som er under aktiv redigering av noen andre. Merk at innholdet er "grået ut" og at man ikke kan klikke inn og redigere, uten å aktiv velge å samredigere.

Om du ikke vil vente til den andre redaktøren er ferdig med sin aktive redigering av siden, kan du trykke på knappen «alternativer» (den samme knappen du bruker for publisering). Der vil du få en beskjed om at Navn Navnesen redigerer for øyeblikket denne siden og at du bør vente på din tur slik at man ikke overskriver hverandres endringer. Men om du likevel vil redigere, kan du trykke på knappen rediger uansett. Da vil du også komme i redigeringsmodus, samtidig som den andre redaktøren også jobber på siden.

Grafisk brukergrensesnitt, tekst, applikasjon
Om du ikke kan vente på tur, kan du via "alternativer" velge å "redigere uansett". Du vil da redigere samtidig som den andre redaktøren og om du publiserer vil både dine og den andre redaktørens endringer bli publisert.

Om du gjør endringer og publiserer, vil dine og den andre redaktøren sine endringer bli publisert.

Siden dette kun skjer når en annen redaktør aktivt jobber på siden, anbefaler vi å heller vente på tur. Dette er ikke en side som er sjekket ut og forlatt, men en side som akkurat nå holder på å bli endret av en annen redaktør. Det kan derfor være verd å vente de minuttene dette tar og heller vente på tur.

Sist oppdatert 15.02.2024